KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@konzumuo.cz
Pangasius s rajčatovým pyré

Pangasius se stal v poslední době prodejním hitem. Tato sladkovodní ryba pocházející a chovaná v Asii, hlavně v Tahjsku si našla rychle oblibu zejména u žen. Muži jí pro její nevýraznou chuť příliš nemilují (alespoň ti, se kterými jsem o tom mluvil). V Konzumu se stala součástí pravidelné nabídky mražených výrobků. Pokusil jsem se najít recept, aby tato „ryba pro ženy“ chutnala i mně.

Na přípravu jsem potřeboval:

1 balení pangasiuse, olivový olej, dijonskou hořčici Hellmans, sůl, pepř,1 větší cibuli, 4 rajčata, zakysanou smetanu.

Mraženou rybu jsem vybalil a opláchl pod vodou. Tím jsem se zbavil zmrzlého ledu, ryba má vody beztoho dost. Panganisuse jsem osolil, opepřil a potřel dijonskou hořčicí. Na zapékací misku (může být i pekáček) jsem nalil trochu olivového oleje, vložil rybu a pekl v troubě při teplotě 180oC. Zatím co se ryba pekla, nakrájel jsem cibuli tzv. nahrubo, to je na kolečka a osmažil v oleji. Pak jsem přidal nakrájená rajčata a dusil. Ochutnal jsem omáčku, byla málo slaná a kyselá a tak jsem přidal trochu soli a cukru. Dušené pyré jsem odstavil z ohně a přidal 4 lžíce zakysané smetany.

Dušenou rybu jsem přelil připravenou omáčkou a podával s vařenými těstovinami a grilovanou cuketou. (není to nutná příloha)

Grilovaná cuketa

Máme dvě rostliny této zeleniny na zahrádce a daří se jí. Plodí tak, že si s ní nevíme rady. Vymyslel jsem fígl, jak ji rychle a chutně upravit.

Cuketu nakrájím na půl centimetrová kolečka. Pokud je mladá, tak ji neloupu, pouze umyji. Na plech dám trochu olivového oleje a rozložím kolečka cukety, jedno vedle druhého. Kolečka posypu kořením – osvědčilo se mě „Grilovací koření s česnekem“ od Vitany. Plech dám do trouby a peču asi 20 minut. Po upečení cuketu osolím – dříve ne.

 

pangasius v rajskem pyre