KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Náš partner
Zákaznický e-mail
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@konzumuo.cz
Polévku připravujeme velmi kreativně - přizpůsobujeme ji chuti strávníků, surovinám, které zrovna doma máme a momentálně dostupným čerstvým bylinkám.
V tlakovém hrnci povaříme 25 minut hovězí či vepřovou kost spolu s velkými kusy mrkve, petržele, celeru a celou cibulí. Během vaření si připravíme sýrové knedlíčky ze sýru Lučiny ( asi 100 g), 150 g i více strouhanky a jednoho vajíčka. To je nutný základ. Dále přidáme např. stroužek rozmačkaného česneku, lžíci nasekaných mladých kopřiv, pažitky, petrželky či jiných bylinek. Podle chuti opepříme. Propracujeme těsto, tvarujeme knedlíčky. Pokud se těsto lepí, namáčíme ruce i knedlíčky ve strouhance.
Z vývaru vyndáme masovou kost a uvařenou zeleninu.
Hotové knedlíčky zavaříme od vroucí polévky a přidáme pokrájenou zelenou petrželku, špetku soli, koření Vegetu nebo Podravku. Zhruba pět minut povaříme, jen co knedlíčky vyplavou napovrch.
Jarní polévku servírujeme s prstýnky syrové cibule. Pokud máme natvrdo uvařené vejce z velikonoční pomlázky, nasekáme jej a přidáme do polévky. Můžeme k ní nabídnout také kousky opečeného toustového chleba (viz foto).
Miroslav Martinec, Hronov