KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@konzumuo.cz
Velikonoční polévka se sýrovými knedlíčky

Polévku připravujeme velmi kreativně - přizpůsobujeme ji chuti strávníků, surovinám, které zrovna doma máme a momentálně dostupným čerstvým bylinkám.


V tlakovém hrnci povaříme 25 minut hovězí či vepřovou kost spolu s velkými kusy mrkve, petržele, celeru a celou cibulí. Během vaření si připravíme sýrové knedlíčky ze sýru Lučiny ( asi 100 g), 150 g i více strouhanky a jednoho vajíčka. To je nutný základ. Dále přidáme např. stroužek rozmačkaného česneku, lžíci nasekaných mladých kopřiv, pažitky, petrželky či jiných bylinek. Podle chuti opepříme. Propracujeme těsto, tvarujeme knedlíčky. Pokud se těsto lepí, namáčíme ruce i knedlíčky ve strouhance.
Z vývaru vyndáme masovou kost a uvařenou zeleninu.
Hotové knedlíčky zavaříme od vroucí polévky a přidáme  pokrájenou zelenou petrželku, špetku soli, koření Vegetu nebo Podravku. Zhruba pět minut povaříme, jen co knedlíčky vyplavou napovrch.
Jarní polévku servírujeme s prstýnky syrové cibule. Pokud máme natvrdo uvařené vejce z velikonoční pomlázky, nasekáme jej a přidáme do polévky. Můžeme k ní nabídnout  také kousky opečeného toustového chleba (viz foto).


Velikonoční polévka
Miroslav Martinec, Hronov