KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Náš partner
Zákaznický e-mail
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@konzumuo.cz
Recept pro ty hospodyňky, které vlastní mikrovlnnou troubu (ale to jsou snad všechny)
Ingredience:
1,5 včerejšího rohlíku nakrájeného na kostičky
1,5 čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky
2 žloutky
Půl lžičky soli
Půl prášku do pečiva
1,5 čtvrtlitrového hrnku studeného mléka (může být i méně dle hustoty těsta)
Z bílků si ušleháme tuhý sníh
Postup:
Do misky vsypeme mouku,přidáme sůl,žloutky,prášek do pečiva a vléváme mléko za stálého míchání,až umícháme me středně husté těsto.
Do těsta zapracujeme nakrájené rohlíky a vpravíme zlehka předem ušlehaný sníh z bílků.
Vezmeme formu, nejlépe skleněnou bábovkovou a nebo nějakou skleněnou,která dá knedlíkům tvar,( může být i silikonová,keramická apod.)vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NESMÍME POUŽÍT PLECHOVOU FORMU!
Do formy přesuneme připravené těsto a dáme „vlnit“ do mikrovlnky. Mikrovlnnou troubu s výkonem 800W nastavíme přesně na 7,5 min. a necháme tam těsto prohánět. Až se trouba vypne, počkáme cca 1 až 2 min. až se těsto uklidní a pak knedlík z vrchu propícháme špejlí nebo párátkem. Poté vyklopíme knedlík na talíř a nakrájíme ostrým nožem na plátky. Mně se jako nejlepší nůž jeví ten s pilkou.
A je hotovo-můžeme podávat!
Celková doba přípravy knedlíku,včetně míchání těsta je max.1/4 hod. Žádné hrnce, žádná vařící voda, málo nádobí.
Vyzkoušeno,vřele doporučuji!
Vladimír Řehák, Česká Třebová