KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Náš partner
Zákaznický e-mail
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@konzumuo.cz
Suroviny: vepřová játra 150 g, 2 vejce, 200 g mrkve, dvě lžíce majolky, 2 lžíce dobrého oleje na osmažení jater, na špičku lžičky plnotučné hořčice, lžíce OO mouky, stroužek až dva česneku, jedna jarní cibulka, citrón, sůl, pepř. Jedna porce!
Postup: na slabé plátky nakrájená omytá játra lehce naklepeme, potřeme hořčicí, lehce osolíme, opepříme a „postrašíme“ hladkou moukou. Prudce osmažíme na troše dobrého oleje, necháme vychladnout a pokrájíme na nudličky. Nudličky opravdu nakrájíme až po osmažení, aby se játra stejnoměrně dokonale propekla, nudličky by se nemusely až tak dobře propéci a docházelo by navíc ke zbytečnému přepalování oleje. Také se opravdu nebojíme játra osolit, to, že se solením něco zkazí, je nesmysl a pověra a je to stokrát vyzkoušeno. Syrovou omytou mrkev nastrouháme na velejemno, natvrdo uvařená vajíčka protlačíme přes kolečko, česnek, (který nemusíme dávat strávníkům, kteří ho nesnášejí) prolisujeme, nadrobno pokrájená cibulka i s natí – to všechno smícháme v misce, pokapeme citronem, přidáme jogurt nebo majolku, ozdobíme dle fantazie a podáváme s nejlépe s černým chlebem, topinkou, toustem.
Pomáhá předcházet zánětům, protože základní suroviny obsahují betakaroten, který má protizánětlivé účinky. Betakaroten je předstupeň vitamínu A, proto „A“ bomba.
Jiří Strnad