KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
Fax: +420 465 523 082
E-mail: info@konzumuo.cz
Dalmátské čufty

Vyzkoušejte variaci na téma sekané maso. Doba přípravy je sice delší, trvá jeden a půl hodiny, ale na léto se hodí.

Budu potřebovat:

1 balení sekaného masa ve vaničce, které jsem zakoupil v Konzumu, 2 rohlíky, l vejce, mléko, pepř, strouhanku a l cibuli, 3 lžíce mouky, 1 konzervu rajského protlaku, ½ kelímku zakysané smetany.

 

Dva rohlíky jsem roztrhal na kousky, zalil trochou mléka a v mixeru z toho vytvořil kaši. Do ní jsem přidal jedno vejce, rozkrájenou cibuli a sekané maso. Posypal pepřem a ručně zpracoval do těstové konzistence. Bylo to řídké a tak jsem to zahustil strouhankou. Z těsta jsem vytvářel kuličky. Abych docílil hladkého povrchu, namáčel jsem je podle potřeby do kastrolku s vodou. Na talíř jsem nasypal trochu mouky, ve které jsem kuličky obaloval. Jinak by na horkém oleji prskaly. Kuličky jsem opekl na pánvi na oleji a pak vložil do remosky. Do zbylého oleje jsem přidal nakrájenou cibuli, kterou jsem po zesklovatění zaprášil paprikou a moukou, a chvíli vše restoval. Takto připravenou cibulo-paprikovou jíšku jsem zalil teplou vodou a přidal rajský protlak a nechal chvíli provařit. Touto směsí jsem zalil v remosce pečené masové kuličky a nechal asi 20 minut dusit. Remoska má tu nevýhodu, že se pokrm dělá pouze ze shora. Proto se musí občas kuličky obrátit. Po 20ti minutách jsem kuličky dal zpět na pánev a omáčku ochutnal a přidal zakysanou smetanu. Pak jsem kuličky zpět vrátil a byl prakticky hotov.

Dalmátské čufty se podávají buď s rýží nebo těstovinami, hodí se i houskový knedlík. K jídlu patří samozřejmě i salát, zvlášť v létě, kdy se nabízí tolik druhů čerstvé zeleniny.

Ještě Vám poradím jednu „vychytávku“. Na dochucení se dá použít maďarský protlak s názvem Darált édes paprika Dá se koupit v prodejnách Konzumu a také ve speciálních prodejnách v Ústí nad Orlicí proti soše bubeníka a v České Třebové pod starým náměstím.

Za nedílnou součást považuji i teplou zeleninu, kterou připravuji velmi jednoduše. Sáček mražené zeleniny, třeba s brokolicí vysypu do horké vody a krátce povařím. Je předvařená, takže to dlouho netrvá. Pak ji scedím a lehce oleštím na olivovém oleji. Dochutím ji grilovacím kořením s česnekem a je hotovo.

 

Dalmátské čufty