KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
Fax: +420 465 523 082
E-mail: info@konzumuo.cz
Kuře na divoko

Toto jídlo patří k mé nejoblíbenější úpravě kuřete pro nedělní oběd. Příprava není náročná a výsledek je překvapující

Budu potřebovat pro 4 osoby:

2 balení kuřecích stehen nebo, pokud jste náročnější, kuřecích čtvrtek, vhodné koření – např. pečené kuře nebo grilovací koření s česnekem, giros apod. Může se také použít koření na zvěřinu, olej, l ks velké cibule, kečup, česnek, sušené houby, nebo žampiony.

 

Kuřecí stehna nebo čtvrtky, omyji, případně zbavím zbytku peří, potřu pastou připravenou z koření a oleje a nechám chvíli proležet. Mezi tím osmažím na oleji rozkrájenou cibuli, kterou zaliji kečupem a horkou vodou (vývar, když je k dispozici, je lepší). Zvlášť podusím v troše vody nakrájené houby a ty pak do omáčky přidám. Maso vložím do remosky a po obou stranách trochu opeču. Pak ho zaliji připravenou omáčkou a nechám péci. Remoska má tu zvláštnost, že na rozdíl od trouby, peče jen se shora a proto musím kuře hlídat a často obracet, jinak se připálí.

 

Jako příloha se hodí nové brambory, ale také rýže nebo těstoviny. Kdo má slabost pro zeleninu, tomu doporučuji ještě tuto úpravu:

 

Přírodní sezónní zelenina

Léto přímo předurčuje přípravu lilku, cukety, paprik a rajčat. Všechny tyto druhy se pro přípravu hodí.

Lilek nakrájím na kolečka, posolím a nechám tzv. vypotit. Cuketu, pokud je mladá nakrájím také na kolečka, starší musím oloupat. Papriku po omytí nakrájím podélně na proužky. Na olivovém oleji rychle opeču lilek, cuketu a papriku. Zasypu grilovacím kořením s česnekem, trochu osolím a za občasného míchání podusím. Pak přidám rajčata a podusím do měkka. K této úpravě kuřete se to opravdu hodí.

 

kuře na divoko