COOP KONZUM, družstvo
Náš partner
Zákaznický e-mail
Váš názor je pro nás důležitý
COOP KONZUM, družstvo
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 01 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@coopkonzum.cz
Toto jídlo patří k mé nejoblíbenější úpravě kuřete pro nedělní oběd. Příprava není náročná a výsledek je překvapující
Budu potřebovat pro 4 osoby:
2 balení kuřecích stehen nebo, pokud jste náročnější, kuřecích čtvrtek, vhodné koření – např. pečené kuře nebo grilovací koření s česnekem, giros apod. Může se také použít koření na zvěřinu, olej, l ks velké cibule, kečup, česnek, sušené houby, nebo žampiony.
Kuřecí stehna nebo čtvrtky, omyji, případně zbavím zbytku peří, potřu pastou připravenou z koření a oleje a nechám chvíli proležet. Mezi tím osmažím na oleji rozkrájenou cibuli, kterou zaliji kečupem a horkou vodou (vývar, když je k dispozici, je lepší). Zvlášť podusím v troše vody nakrájené houby a ty pak do omáčky přidám. Maso vložím do remosky a po obou stranách trochu opeču. Pak ho zaliji připravenou omáčkou a nechám péci. Remoska má tu zvláštnost, že na rozdíl od trouby, peče jen se shora a proto musím kuře hlídat a často obracet, jinak se připálí.
Jako příloha se hodí nové brambory, ale také rýže nebo těstoviny. Kdo má slabost pro zeleninu, tomu doporučuji ještě tuto úpravu:
Přírodní sezónní zelenina
Léto přímo předurčuje přípravu lilku, cukety, paprik a rajčat. Všechny tyto druhy se pro přípravu hodí.
Lilek nakrájím na kolečka, posolím a nechám tzv. vypotit. Cuketu, pokud je mladá nakrájím také na kolečka, starší musím oloupat. Papriku po omytí nakrájím podélně na proužky. Na olivovém oleji rychle opeču lilek, cuketu a papriku. Zasypu grilovacím kořením s česnekem, trochu osolím a za občasného míchání podusím. Pak přidám rajčata a podusím do měkka. K této úpravě kuřete se to opravdu hodí.
