KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
Fax: +420 465 523 082
E-mail: info@konzumuo.cz
Lazáně po česku

Tato italská specialita má mnoho variací – se zeleninou, se špenátem, s kuřecím masem a nebo s mletým masem. Jedná se o obdélníkové pláty nudlového těsta, prokládané různými náplni. Pro náročné labužníky se doporučuje udělat si nudlové placky z mouky, vajec a oleje doma. Lze je také zakoupit hotové. Sám s nimi nemám dobré zkušenosti. Jeden polotovar jsem zakoupil v Rakousku, druhý u nás. V obou případech bylo v návodu k použití zdůrazněno, že se nevaří. To se mi neosvědčilo, protože vrchní plát pak při pečení ztvrdne a křupe, což mé chuti nevyhovuje. Protože jde jinak o báječné jídlo, trochu jsem ho počeštil. Doufám, že mi tradicionalisté odpustí.

Budu potřebovat: široké babiččiny nudle 500 g, olivový olej, balené mleté maso, l ks větší cibule, česnek, kečup, tvaroh, trochu mléka, sýr eidam 250 g, a koření oregano (česky dobromysl).

Nudle jsem uvařil, scedil a propláchl studenou vodou aby se neslepily. Na troše oleje jsem opekl mleté maso společně s krájenou cibulí. Maso jsem pak trochu podlil vodou, okořenil oregánem a nechal asi 15 – 20 minut dusit. Tvaroh, nejlépe choceňský, jsem rozmíchal s mlékem na kaši a nastrouhal sýr. Do remosky jsem dal 1/3 uvařených nudlí, na to pak 1/3 umíchaného tvarohu ,1/3 mletého masa a nakonec l/3 strouhaného sýra. Vrstvení jsem ještě dvakrát zopakoval. Mezitím, co se směs peče jsem si připravil zeleninový salát ze sezónní zeleniny – rajčat, okurek nebo hlávkového salátu. Při pečením musím dávat pozor, aby vrchní vrstva moc neztvrdla. Na to je remoska náchylná. Někdy se vyplatí směs zamíchat.

Příprava je rychlá, nezabere ani jednu hodinu, což se , nejenom v létě, hodí.

Mimochodem, bez zeleninového salátu to není ono.

lazane po cesku