COOP KONZUM, družstvo
Náš partner
Zákaznický e-mail
Váš názor je pro nás důležitý
COOP KONZUM, družstvo
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 01 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@coopkonzum.cz
Mezi doporučené stravovací návyky patří zařadit do jídelního lístku alespoň jednou týdně ryby, nejlépe mořské. Důvodem je, že jsou zdrojem omega 3 – mastných kyselin, které patří mezi ochranné faktory proti kardiovaskulárním chorobám.
Pěkné předsevzetí, jenže jak ryby upravit, aby se nám po čase nezprotivily. Snad tak, že je budeme připravovat pokaždé jinak. Zkusil jsem připravit smažené rybí filé v sýrovém těstíčku.
Na 4 porce jsem potřeboval:
1 balení (4 kostky) mražené mořské štiky, 2 vejce, 7 dkg hrubé mouky, 6 dkg eidamu, trochu mléka, olivový olej a sůl
Do misky jsem rozklepl 2 vejce a smíchal s moukou a nastrouhaným eidamem. Těsto jsem osolil a zředil mlékem. Musí být dost tuhé, aby na kostkách drželo. Rybí filé nesolím, protože pak je mokré a těsto z něho stéká. I tak je lepší filé obalit v mouce a pak teprve v těstě. Na pánvi jsem rozpálil olivový olej a do něho vložil kostky filé, smáčené v těstě. Lehce jsem je osmažil po obou stranách, pak zmírnil teplotu a dotáhl maso do měkka.
Je to minutka a tak to chce smažit těsně před podáváním. Jako příloha se hodí bramborová kaše a pochopitelně zeleninový salát.
