KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
Fax: +420 465 523 082
E-mail: info@konzumuo.cz
Třešňové tvarohové knedlíky

Mezi mé oblíbené kuchařské knihy patří „Veselé umění kuchařské“ od Edouarda de Pomiane. Vtipně a poutavě popisuje zajímavá jídla jednotlivých národů, z nichž jsem zařadil do svého jídelníčku tresku po baskidsku a švýcarské fondu. Z české kuchyně uvádí jen právě třešňové knedlíky, o kterých píše, že jsou to vlastně třešně obalené těstem, jedí se vřelé, posypané cukrem a žemlí. Jeho úprava by nám nechutnala.


Dostali jsme bedýnku třešní. Letos jim moc počasí nepřálo, jsou plné vody a rychle se kazí. Co s nimi? Bublanina, buchty a také ovocné knedlíky.


Ty můžeme připravit  různě, z odpalovaného nebo pařeného těsta, anebo kynuté. Já dávám přednost těstu tvarohovému.


Na čtyři porce potřebuji: půl choceňského  tvarohu,  50 g másla, 2 vejce, 50 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka a sůl

V zadělávací míse jsem utřel choceňský tvaroh s máslem a dvěma vejci, přidal hrubou mouku, mléko, osolil a zpracoval v hladké těsto. Třešně jsem omyl a nechal okapat. Těsto jsem dal na vál a rozválel na placku, tak půl centimetru silnou. Rádlem jsem nakrájel čtverečky,  do nich vložil dvě třešně a zabalil. Pak jsem knedlíky vhodil do vařící, osolené vody a vařil 6 minut. Mezi tím jsem na másle osmažil strouhanku, smíchal s cukrem a rozpustil máslo.
Není to ani moc časově náročné, dá se to stihnout na cca  40 minut.

 

Třešňové knedlíky