COOP KONZUM, družstvo
Náš partner
Zákaznický e-mail
Váš názor je pro nás důležitý
COOP KONZUM, družstvo
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 01 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@coopkonzum.cz
Mezi mé oblíbené kuchařské knihy patří „Veselé umění kuchařské“ od Edouarda de Pomiane. Vtipně a poutavě popisuje zajímavá jídla jednotlivých národů, z nichž jsem zařadil do svého jídelníčku tresku po baskidsku a švýcarské fondu. Z české kuchyně uvádí jen právě třešňové knedlíky, o kterých píše, že jsou to vlastně třešně obalené těstem, jedí se vřelé, posypané cukrem a žemlí. Jeho úprava by nám nechutnala.
Dostali jsme bedýnku třešní. Letos jim moc počasí nepřálo, jsou plné vody a rychle se kazí. Co s nimi? Bublanina, buchty a také ovocné knedlíky.
Ty můžeme připravit různě, z odpalovaného nebo pařeného těsta, anebo kynuté. Já dávám přednost těstu tvarohovému.
Na čtyři porce potřebuji: půl choceňského tvarohu, 50 g másla, 2 vejce, 50 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka a sůl
V zadělávací míse jsem utřel choceňský tvaroh s máslem a dvěma vejci, přidal hrubou mouku, mléko, osolil a zpracoval v hladké těsto. Třešně jsem omyl a nechal okapat. Těsto jsem dal na vál a rozválel na placku, tak půl centimetru silnou. Rádlem jsem nakrájel čtverečky, do nich vložil dvě třešně a zabalil. Pak jsem knedlíky vhodil do vařící, osolené vody a vařil 6 minut. Mezi tím jsem na másle osmažil strouhanku, smíchal s cukrem a rozpustil máslo.
Není to ani moc časově náročné, dá se to stihnout na cca 40 minut.
