KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
Fax: +420 465 523 082
E-mail: info@konzumuo.cz
Pomazánky

Pokud nevaříte teplé večeře, jsem si jistý, že chcete-li si zachovat pestrost stravy, dojde vám brzy inspirace, co k večeři podat. Je samozřejmě možné ustálit se na stereotypu – jednou uzenina, jednou sýr a třeba pak ryby – marinované, uzené, v rosolu. Určitým východiskem z nouze jsou pomazánky. Na internetu jich najdeme spoustu, rovněž se dají najít v různých kuchařkách a starých hospodských normách. Některé jsem vyzkoušel a chutnaly mi. Vyzkoušejte je také, příprava je rychlá a jednoduchá

 

Drožďová pomazánka
Budu potřebovat: 5 dkg sádla, 1 větší cibuli, 15 dkg droždí, 5 dkg strouhanky, trochu mléka, sůl, pepř, pažitku  a 2 vejce
Na sádla osmažím drobně nakrájenou cibuli a přidám rozdrobené droždí. Míchám, droždí se rozpustí a trochu páchne. Míchám tak dlouho, až se pach ztratí a droždí začne vonět. Pak vsypu strouhanku, znovu osmažím a zaliji mlékem. Dusím tak dlouho, až je směs hladká. Osolím, přidám pepř a nakrájenou pažitku. Pomazánka na chlebě chutná dobře s kyselou okurkou.

 

Pikantní pomazánka s plísňovým sýrem
(hodí se jako pomazánka na chléb, ale také na chuťovky)
Budu potřebovat: 1 pomazánkové máslo,  kousek sýra Niva (asi 3 dkg), 2 stroužky česneku
Pomazánkové máslo rozmíchám se strouhaným sýrem a prolisovaným česnekem.

 

Tvarohová pěna se šproty
Budu potřebovat: 1 tvaroh, ½ kelímku pomazánkového másla, 1 plechovku uzených šprotů, mléko
Tvaroh rozmíchám s pomazánkovým máslem a obsahem plechovky se šproty včetně oleje. Solit není třeba, sůl je v másle i v konzervovaných rybách. Chléb ozdobím okurkou, případně zelenou petrželkou.
Alternativou, poněkud dražší, ale chutnější je rozmíchat pomazánkové máslo jen se šproty.