COOP KONZUM, družstvo
Náš partner
Zákaznický e-mail
Váš názor je pro nás důležitý
COOP KONZUM, družstvo
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 01 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@coopkonzum.cz
Tento recept jsem objevil v mé zamilované knize „Veselé umění kuchařské“ od Eduarda de Pomiene. Příprava je na první pohled komplikovaná, ale to se jen zdá. Když to jídlo děláte opakovaně, tak vám to ani nepřijde. V Baskicku jsem nebyl,v Madridu ani v Seville ji neochutnal, zato jsem rybu ve stejné úpravě jedl v Lisabonu.
Na 4 porce budu potřebovat:
Rybí filety z tresky 750 g, cibule 200 g, česnek 5 stroužků, strouhanka 50 g, olivový olej 100 g, sladká paprika – kávová lžička, skořice – na špičku nože. (receptura uvádí i šafrán, ale ten je tam snad jen pro zvýraznění barvy)
Tresku dám vařit do malého množství vody. Za chvíli je uvařená, vyndám ji na cedník a nechám okapat. Oloupu cibuli, nakrájím na kolečka a osmažím v olivovém oleji do zlatova . Usmaženou cibuli z oleje vyjmu a dám na talířek. Do vody, ve které se treska vařila přidám jemně nakrájený česnek, papriku a skořici, a chvíli povařím. Pak už následuje konečná úprava, těsně před podáváním. Na pánev, kde se smažila cibule a zůstal olej, vložím tresku, kterou rozdrobím na kousky a rychle je opeču. Pak přidám strouhanku, orestuji a přidám osmaženou cibuli, zaliji připraveným vývarem a počkám až se pokrm zahustí.
Tato směs nejlépe chutná s rohlíkem, jenže je to trochu nesporé, a tak ji podávám s bramborem a pochopitelně s nějakým salátem. Pan doktor de Pomiane uvádí, že se při jídle budete cítit jako v Seville. Nevím, mě prostě chutná a patří k mým nejoblíbenějším.
P.S. Připravuji to z kostek rybího filé a vyplatí se nešetřit česnekem a olejem. Pak je to dokonalé.
