KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
Fax: +420 465 523 082
E-mail: info@konzumuo.cz
Aszu po tatarsku

Když jsem přemýšlel, co mám udělat z farmářského hovězího masa, vzpomněl jsem si na „Dny ruské kuchyně“ a jednu z jejich specialit. Nevím, jestli jde o typické ruské jídlo nebo specialitu jiných národů sdružených do bývalého Sovětského svazu. Je to jedno, protože dobře chutná.


Na  4 porce Aszu potřebuji:
500 g hovězího zadního, dvě cibule, olej,  rajský protlak (větší plechovku), 2 lžíce hladké mouky, kyselé okurky, bobkový list a sůl.

 

Hovězí maso jsem nakrájel na širší nudle, osolil a opekl spolu s nakrájenou cibulí na oleji. Potom jsem to vše přemístil do tlakového hrnce, zalil vodou, přidal bobkový list a nechal půl hodiny dusit. Hovězí zadní totiž potřebuje ke změknutí více času a ten většinou nemám. Po půl hodině by mělo být již maso měkké, pokud není, ještě ho tam chvíli nechám. Podušenou směs jsem přemístil zpět do kastrolu, vydusil do tuku, zaprášil moukou, přidal rajský protlak a zalil teplou vodou. Vývar je pochopitelně lepší. Omáčka zhoustla a tak jsem na závěr přidal na proužky nakrájené kyselé okurky. Za chvíli je hotovo. Jako příloha se hodí opékané brambory, ale i rýže nebo těstoviny.