KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
Fax: +420 465 523 082
E-mail: info@konzumuo.cz
Kančí na šípkové omáčce

Poštěstilo se mi, a dostal jsem kančí maso. To považuji za mimořádnou trefu a tak jsem si ho uschoval pro mimořádnou příležitost. Celou tu dobu jsem přemýšlel, jak divočáka upravit. Každému, komu se líbí krásný film „Slavnosti sněženek“ s vybaví scéna .. s knedlíkem a se zelím anebo na šípkové omáčce…Upéct kance jen tak jsem považoval za příliš málo slavnostní a tak zvítězila úprava na šípkové omáčce. K tomu je, ale potřeba šípková zavařenina, a tu jsem na štěstí měl  a tak příprava mohla začít.

 

Co je k tomu potřeba:
kančí maso 1000 g, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 150 g, cibule 100 g,  hera 150 g, divoké koření  (nové koření, bobkový list, celý pepř, tymián), šípková zavařenina 150 g, citron, skořice, cukr 50 g, víno červené 50 g. mouka hladká 100 g.

 

Kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nakrájíme a vše orestujeme na tuku do zlatova. Do tohoto základu vložíme maso, přidáme koření,  podlijeme vývarem a pečeme v troubě do měkka. Občas maso obrátíme a podlijeme. Když je maso měkké, vyjmeme ho, ze směsi vytáhneme bobkový list a vše rozmixujeme. Bobkový list by nešel dobře mixovat a ostaly by tam tvrdé kousky. Rozmixovanou zeleninu znovu ohřejeme, přidáme hladkou mouku a chvíli mícháme. Pak přidáme šípkovou zavařeninu, dolijeme vývarem tak, bychom měli na 10 porcí 1 lt omáčky, dochutíme citronem, cukrem a vínem a asi 20 minut provaříme. Jako přílohu volím knedlík,jsme přece v Čechách.