KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí

 

Odkaz na sekci moje-karta

COOP-BOX

Nová Louže

Fortel

COOP Mobil


Certifikáty pro lihoviny

EET

Náš partner

Zákaznický e-mail

Váš názor je pro nás důležitý
Prodávající:
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .

Kontakt

KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
Fax: +420 465 523 082
E-mail: info@konzumuo.cz
Vepřový řízek s broskví a sýrem
 Toto jídlo připravuji většinou pro slavnostnější chvíle. Není nikterak složité a broskev s vepřovým masem se celkem dobře doplňují.

Budu potřebovat na 4 porce 600 g vepřové kýty, nebo vykostěné vepřové pečeně tzv.“karé“, sůl, pepř, olej, 1 lžíci hladké mouky, 4 plátky sýra ementálského typu, broskvový kompot.

Maso jsem nakrájel přes vlákno na 4 řízky, osolil a okořenil pepřem. Před naklepáním jsem použil „novou vychytávku“ na zjemnění masa tenderizer gurmán, který vypadá jako razítko a po otisknutí vysune z planžety 18 ostrých nožů, které zapraví sůl a koření do masa (dá se zakoupit v kuchyňce). Pak jsem maso ještě naklepal a prořízl okraje, aby se při úpravě nekroutilo. Takto připravené jsem plátky opekl na oleji na pánvi a vložil do pekáče. Do výpeku jsem nasypal lžíci mouky, promíchal a počkal, až se tuk oddělí od mouky, a zalil vodou. Touto šťávou jsem podlil maso na pekáči a dal do trouby ještě na 20 minut dopéci. Na pěkně změklé porce masa jsem položil půlky broskve, řeznou stranou dolů a nechal prohřát. Troubu jsem vypnul, používám elektrickou troubu a vím, že má ještě tepelnou setrvačnost. Těsně před podáváním (než jsme snědli polévku) jsem pokryl maso s broskví plátky sýra a nechal sýr změknout.

Jako příloha se hodí jak smažené hranolky, tak i americké brambory a pokud chceme trochu držet linii, pak i vařené brambory. Je vhodné jídlo doplnit o teplou zeleninu. Někdy se v restauracích setkáte s nabídkou tzv. rosti. Tato příloha k nám přišla z Německa nebo Rakouska. Soudím tak z toho, že jsem recept na ně našel v německém časopise. Chcete ji zkusit? Tady je.

Rosti

Budu potřebovat: 800 g brambor, 2 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu, olej na smažení a proti německému receptu jsem doplnil 3 – 4 stoužky česneku.

Brambory jsem oloupal a nastrouhal tak, jako na bramboráky. Pak jsem přidal škrob a prolisovaný česnek. Směs se nesmí solit – brambory by pustily vodu. Na pánvi jsem rozpálil olej a na něm ze směsi udělal placičku, kterou jsem z obou stran osmažil. Placička nesmí být silná a směs se nesmí smažit příliš prudce, protože by se rosti nepropeklo. Hotové se pak osolí a je to.